VEELGESTELDE VRAGEN

antwoord op de meest gestelde vragen

Wat is coaching?

Wanneer je een coachingstraject aangaat, ga je samen met een coach op weg om oplossingen in het hier en nu te vinden voor problemen/vragen/thema’s waar je in je dagelijks leven mee zit. Het uitgangspunt bij coaching is dat jij alles in je hebt om deze oplossingen zelf te vinden. De coach heeft de rol van gids en ondersteunt jou om resultaten te bereiken en je te ontwikkelen. Het effect van coaching is dat je eigenheid en vertrouwen in je persoonlijk leven groter wordt. Je ervaart meer succes en plezier in je dagelijks leven.

Wat is kunstzinnig dynamisch coachen?

Dit is een krachtige en zeer effectieve vorm van coaching waarbij je met name op kunstzinnige wijze aan de slag gaat met je vraag of probleem. Door met je handen, lichaam en hart in beweging te komen, duik je onder de blokkades van je bewuste, controlerende gedachten. Dit geeft ruimte voor verrassende nieuwe inzichten en ervaringen die jou ondersteunen om in je dagelijks leven op een creatieve manier om te gaan met uitdagingen die op je pad komen.

Hoeveel sessies heb ik/heeft mijn kind nodig?

Het aantal sessies dat nodig is, verschilt per persoon en per situatie. Ieder mensenkind groeit en bloeit op eigen unieke wijze en tempo. Soms zijn enkele sessies voldoende om weer in contact met je eigen innerlijke kracht verder te kunnen. Het kan ook zijn dat een langer coachingstraject nodig is.

Het is belangrijk om jezelf of je kind het eigen ontwikkelproces te gunnen. Ik vergelijk dit proces met een zaadje dat onder de grond aan het ontkiemen is terwijl je er niks van ziet. Als je vertrouwen hebt in de potentie van het zaadje en vanuit dit vertrouwen het zaadje voedt, dan ontstaat er hoe dan ook beweging! En dat is waar het om gaat: dat er beweging ontstaat!

Waar vinden de sessie plaats?

De sessies vinden plaats in Atelier Zang&Zin te Zwolle (Stadshagen). Workshops kunnen ook op locatie verzorgd worden. Neem contact op als je meer informatie wilt over de mogelijkheden.

Wat zijn de kosten?

Een overzicht van de tarieven vind je hier.

Wat is het verschil tussen coaching en therapie?

Coaching steekt in op hoe je in het hier en nu met een vraag of thema verder kunt, zonder daarvoor perse diep in je verleden te hoeven ‘graven’. Tijdens de coaching heb jij duidelijk de regie over en de verantwoordelijkheid voor je eigen proces. De coach is ondersteunend en stimulerend aanwezig en heeft de juiste tools en vaardigheden om ervoor te zorgen dat jij je innerlijke kracht en kwaliteiten optimaal kunt benutten. Dit geeft de mogelijkheid om te transformeren!

Therapie richt zich op specifieke (ernstige) psychische problemen en trauma’s. Hierbij wordt gezocht naar de oorspronkelijke dieper liggende oorzaak van het probleem.

Uit eigen ervaring leg ik het vaak zo uit: coaching ‘doe je zelf’, therapie ‘onderga je’. Dit is even heel zwart-wit neergezet, maar maakt het verschil wel duidelijk.

Welke workshops biedt Hartcreaties aan?

Hartcreaties heeft een wisselend workshop-aanbod. Alle workshops hebben als doel om de deelnemers in contact te brengen met hun eigen kern en vanuit dit contact (kunstzinnig) in beweging te komen.

Wat is de meerwaarde van Hartcreaties ten opzichte van andere coaches?

Bij Hartcreaties kom je tot de kern, jouw kern! Het oorspronkelijke innerlijke kind, dat in ieder mensenkind woont, heeft een sleutelrol in het ontdekken hiervan. Hartcreaties ‘duikt onder de blokkades’ op een speelse en lichtvoetige manier. Als je in contact bent met jouw oorspronkelijke kwaliteiten en talenten ontdek je zelf dat je inderdaad alles ‘in huis’ hebt om uitdagingen in je leven aan te kunnen.

Hartcreaties werkt concreet in het hier en nu én gaat de diepte in op zoek naar de oorspronkelijkheid. Kunstzinnige opdrachten brengen je in contact met diepe waarheden en patronen die in jou zelf verborgen liggen. Bij Hartcreaties leer je je innerlijke –vaak onbewuste – landschap in beeld te brengen om van daaruit te kunnen bewegen en veranderen. Daarin zit de kracht van Hartcreaties, want Hartcreaties brengt je bij je kern. Bij Hartcreaties blijf je zelf de regie houden en leer je vanuit je eigen oorspronkelijkheid heelheid te creëren in het nu.

Hartcreaties is gebouwd op gedegen kennis en vaardigheden én onderbouwd met persoonlijke, doorleefde kennis en ervaring. Hartcreaties is afgestemd op de stille stem van het hart. Hartcreaties brengt hoofd en hart bij elkaar!

Is je hart volgen hetzelfde als je gevoel volgen?

Nee, dat hoeft niet! Je gevoel volgen hoeft niet hetzelfde te zijn als je hart volgen. Wel moet je je gevoel altijd serieus nemen, want het geeft je informatie over jouw binnenwereld. Dat wil echter niet zeggen dat jouw gevoel het altijd bij het rechte eind heeft. Gevoelens kunnen ook voortkomen uit bijvoorbeeld een gekwetst stukje in jezelf. Uit zelfbescherming kan een dergelijk gevoel je ervan weerhouden om iets te doen wat je spannend vind, terwijl de stille stem van je hart jou vertelt dat dit spannende je bij iets moois gaat brengen….

Je hart volgen is je doel volgen en je bestemming vinden die van oorsprong in jou is. Het is ‘je heilig weten dat je iets moet doen, wat voor je hoofd vaak niet logisch is en voor je gevoel best spannend kan zijn’.