Hoi, ik ben Tineke…

…en ben gecertificeerd Kunstzinnig Dynamisch Coach, met een passie voor het kind in ieder mens. Ik heb me daarom gespecialiseerd in het coachen van kinderen, jongeren en hun ouders.

Tijdens het volgen van deze specialisatie heb ik ontdekt dat er ten diepste geen verschil is tussen het coachen van volwassenen en het coachen van kinderen. Sterker nog, tijdens deze specialisatie heb ik het oorspronkelijke kind in mezelf weer teruggevonden.

Het is het kind in ieder mens dat je terugbrengt bij je kern en je laat weten wat in jouw leven nodig is om gelukkig, gezond en heel te zijn.  

In mijn praktijk gebruik ik mijn beeldende kunst als illustratie en inspiratie van hoe je door te spelen kunt creëren in je dagelijks leven en werk. 

Naast coach, ben ik ook echtgenote en moeder van drie prachtige jongens. 

Uit mijn passie voor het kind in mij is Edelsmittien geboren. Het kind in mij steekt graag het vuur van mijn enthousiasme aan om delen samen te smelten tot een stralend geheel.

BewarenBewaren

ik geloof dat jij kunt bloeien en stralen

Naar aanleiding van mijn eigen levensverhaal ben ik mezelf af gaan vragen; ‘Waarom moeten mensenkinderen in dit leven eerst bij hun kern vandaan raken, ziekte en tegenslag ervaren om vervolgens een moeizame weg terug te gaan naar wie ze werkelijk zijn? Dat moet toch ook anders kunnen? Wat als mensenkinderen vanaf het begin bij hun kern zouden kunnen blijven?’

Tijdens mijn zoektocht in de literatuur, ontdekte ik dat het ‘bij je kern vandaan raken’ als normaal wordt gezien!

Stel je voor dat wij de kinderen en jongeren in deze tijd van jongs af aan stimuleerden om het contact met hun innerlijke kompas levend te houden. Dan zullen ze niet allerlei laagjes om hun kern heen hoeven bouwen uit zelfbescherming. Dan zullen ze niet op hun 30e of 40e  tot de ontdekking komen dat het leven op deze manier ‘geen zin heeft’. Dan zal er minder sprake zijn van depressie, burn-out etc.  

Stel je voor dat je ook in contact met je kern groot kan worden! 

 

Jouw hart klopt!
Ik geloof dat niemand in dit leven eraan ontkomt om ‘laagjes’ om je kern heen te bouwen. Je hebt een persoonlijkheid nodig om expressie te geven aan je ziel. Maar als kinderen van jongsaf geleerd wordt dat ‘hun hart klopt’ en dat hun persoonlijkheid niet is wie ze in wezen zijn, dan hoeven die laagjes geen dik pantser te worden. Je persoonlijkheid kan ook een lichtdoorlatende mantel zijn!

Stel je voor hoe de wereld eruit zou zien, hoe jouw leven er uit zou zien, als we allemaal van jongsaf leren dat wie we 'worden' door opvoeding en opleiding, in één lijn mag liggen met we zijn 'zijn'. Met onze eigenheid, talenten en intuïtie.

Dus dat onze uiterlijke ontwikkeling (die gevormd wordt door waar en hoe we geboren worden, naar welke school we gingen, welke patronen we overnamen, de kennis die we opdeden etc.) in één lijn mag liggen met onze innerlijke ontwikkeling (het contact met onze intuïtie, onze talenten, de liefde in ons, onze oorspronkelijkheid etc.). Dan zouden we allemáál van jongsaf kunnen bloeien! 

Ik geloof dat jij ook – ongeacht je leeftijd of situatie – kunt bloeien en stralen in contact met je kern!

Mijn verhaal is het levende bewijs, dat dit zo is! Lees MIJN VERHAAL.

ACHTERGROND

Opleidingen

  • Opleiding 'Kunstzinnig Dynamisch Coach' (Kleine Tiki)
  • Specialisatie 'Kunstzinnig dynamisch coachen van kinderen, jongeren en hun ouders'
  • Training 'Je geboorte in kaart' (Mammoed & Moederhart)
  • Cursussen 'Werken met levensenergie'

Verder...

… ben ik ervaringsdeskundig in haptonomische principes, bio-energetica, psychosynthese, mindfullness, meditatie, ‘Het Fluisterkind’ en de effecten van voeding op je gezondheid.