“Mama, ben je boos?”
“Waarom vraag je dat?” zegt mama.
“Omdat je zo zwaar bent….”
– Tobias, 4 jaar –

Intuïtief & sensitief
De uitspraak van Tobias is typerend voor veel kinderen van deze tijd. Deze kinderen…

…bekijken de wereld vanuit hun intuïtie
…reageren vanuit hun intuïtie
…nemen de energie en gevoelens van anderen gemakkelijk over en reageren daarop.

Tobias kan dit verwoorden en is daarin een duidelijke spiegel voor zijn moeder. Veel kinderen kunnen hun gevoelens en ervaringen van de wereld om zich heen niet op deze manier uiten.

Was het altijd maar zo duidelijk wat er in je kind omgaat…

Hartcreaties is er voor ieder kind om een stukje samen op pad te gaan...

 • bij het leren omgaan met de verschillende aspecten van (hoog)sensitiviteit
 • als het thuis op school ‘niet leuk’ is.
 • als er sprake is van ‘druk gedrag’ of ‘teruggetrokken gedrag’
  of iets daar tussenin wat om aandacht vraagt
 • als er lichamelijke signalen zijn die om aandacht vragen
 • bij het leren begrijpen van Blij, Boos, Bedroefd en Bang
 • in situaties van rouw en verlies
 • om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen
 • als er sprake is angst, piekeren en/of slaapproblemen
 • als het omgaan met vriendjes/vriendinnetjes of grote
  mensen niet zo makkelijk gaat.

  Het is voor ieder kind van cruciaal belang dat het, ongeacht de omstandigheden, altijd toegang blijft houden tot de eigen kinderlijke fantasie en magie. Hiermee heeft het kind de sleutels in handen naar het innerlijke kompas.

  Bij Hartcreaties is ruimte voor ieder kind om helemaal zichzelf te zijn, zichzelf (weer) te ontdekken en al spelend en creërend aan de slag te gaan met eigen oplossingen.

Spelen & creëren

Hartcreaties is dé plek waar je kind terecht kan om uiting te geven aan wat in hem/haar leeft. Kinderen uiten hun indrukken al spelend en creërend. Bij Hartcreaties vinden kinderen een veilige omgeving om hun impressies om te zetten in expressies.

Een tekening, kleibeeld of speelbeeld zit vol met aanwijzingen naar en antwoorden gericht op de oplossing van het probleem dat het kind ervaart. Door te spelen en te creëren biedt het kind een inkijkje in zichzelf én ordent en verwerkt het gebeurtenissen.

Vertrouwen & veiligheid

Als kunstzinnig-coach zet ik mijn intuïtie en vaardigheden in om samen met het kind op zoek te gaan naar die eigen unieke antwoorden.

Als ik coach, ben ik in contact met mijn hart en mijn innerlijke onbevangen kind. Dan kan alles er zijn, is niks raar en kan er gespeeld, ervaren en beleefd worden.

Zo ontstaat er een sfeer van vertrouwen en veiligheid om samen de uitdagingen aan te kijken.


"Als ik bij Tineke ben doen we allemaal leuke dingen; schilderen, vilten en spelen met onze clownsneus. Ik heb van Tineke geleerd hoe ik in de klas minder last heb van andere kinderen en dat is heel fijn. "
- Maaike -

Nieuwsgierig hoe ik je kind kan helpen? Neem dan contact op. Klik daarvoor op de blauwe button.

WERKWIJZE

Op zoek naar de échte vraag
De hulpvraag van de ouder(s)/verzorger(s) is het uitgangspunt voor het aangaan van een coachtraject. Het begrijpen van de taal die het kind ‘spreekt’ en de vraag van het kind zelf staan centraal. Ik doe geen uitgebreide intake vooraf omdat ik eerst het contact met het kind aan wil gaan en er met een open hart te kunnen zijn. Dat geeft ruimte om de hulpvraag en de vraag die daar dieper onder ligt helder te krijgen én een vertrouwensband op te bouwen.

Oriëntatiegesprek
Natuurlijk zijn er altijd dingen die belangrijk voor mij zijn om te weten. Dit delen we in het oriënterende gesprek bij de start van het coachtraject. Ouder(s)/ verzorger(s) krijgen dan ook een vragenlijst van mij mee om belangrijke informatie te kunnen delen.

De geboorte in kaart
Om snel tot de kern van het ‘probleem’ te kunnen komen, stel ik voor om in de eerste weken van het coachingstraject de geboorte van het kind in kaart te brengen. Je leest er hier meer over.

Sessies
Door in de coachingsessies te spelen en creatief aan de slag te gaan, kan het kind psychische inhouden en blokkades uitdrukken. Op deze manier leert en verwerkt een kind. En dat geeft uiteindelijk weer ruimte om verder te kunnen groeien en ontwikkelen. Er zijn geen ‘pasklare antwoorden’. Elk mensenkind heeft eigen unieke hartcreaties en terwijl het kind tekent, speelt of boetseert vindt het zijn/haar eigen weg. Natuurlijk heb ik als coach een schatkist vol helpende vaardigheden en tools die ik inzet vanuit mijn expertise en intuïtie!

Tussentijdse evaluatie
Na drie sessie heb ik een uitgebreid evaluatiegesprek met de ouder(s)/verzorger(s) waarin mijn bevindingen naast de ervaringen van de ouder(s)/verzorger(s) wordt gelegd. Samen maken we een plan voor het vervolg van het traject.

Wil je nog meer weten over wat creatief dynamisch coachen inhoudt? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

COACHING IN KLEINE GROEPEN

Hartcreaties biedt naast individuele coaching ook workshops en coaching in kleine groepen aan. In deze groepen zitten tussen de 4 en 6 kinderen. 

Het dierenbos​

Het Dierenbos is een sociale vaardigheidstraining voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 11 jaar. Op een speelse manier gaan we aan de slag met het oefenen van sociale vaardigheden en persoonlijke doelen, zoals

* samenwerken
* opkomen voor jezelf
* vergroten van zelfvertrouwen.

Het Dierenbos omvat 10 bijeenkomsten van een uur. Spelenderwijs beleven de kinderen avonturen in Het Dierenbos vanuit de positie van hun (lievelings)dier. De dieren hebben elk hun eigen nest en van daaruit stappen ze Het Dierenbos in om andere dieren te helpen met problemen die ze tegen komen, nieuw gedrag uit te proberen, hun kwaliteiten in te zetten enzovoorts.

“Het Dierenbos is een prachtige werkwijze om met kinderen aan de slag te gaan rondom sociale uitdagingen die ze tegen komen in het dagelijks leven. Door zich te verplaatsen in een dier spelen en helen de kinderen en leren ze ongemerkt enorm veel over zichzelf! Het steeds terugkerende element van het ‘eigen nest bouwen’ voedt de behoefte van ieder kind aan basisveiligheid en geborgenheid.”

Persoonlijke intake, 10 bijeenkomsten, een afrondend gesprek + kort verslag.

Ikkie en de 7 wereldzeeën

‘Ikkie en de 7 wereldzeeën’ zijn 7 workshops van een uur voor kinderen vanaf 8 jaar. De kinderen maken op een speelse en kunstzinnige wijze kennis met de universele levenswetten en waarom deze zo belangrijk zijn.

Tijdens deze workshops doen de kinderen ervaring op met principes van meditatie, mindfullnes, gedachtekracht, de werking van de liefde, visualisatiekracht, lichaamsbewustzijn, creatiekracht, verbondenheid etc.

“Deze workshops voeden de behoefte van kinderen om de ‘hogere principes van het leven’ te ervaren. Het zelfvertrouwen van kinderen krijgt een enorme boost en ze krijgen waardevolle bagage en inzichten mee voor de rest van hun leven. Dit alles op een speelse en creatieve manier zonder dat het be-lerend is. De workshops voorzien echt in een behoefte van kinderen van deze tijd die leven vanuit hun intuïtie en weten dat er meer is dan wat uiterlijk zichtbaar is.”

 • 7 Workshops
 • Materiaal om er thuis verder op door werken
 • Indien gewenst persoonlijk afronding.

Wil je meer weten over de kosten van de verschillende trajecten? Bekijk dan de tarievenpagina.

Bel gerust voor een vrijblijvend gesprek: 06 – 24 28 24 11. Mailen kan ook, mail dan naar info@hartcreaties.com