Als kunstzinnig-dynamisch coach ben ik expert in…

  • het jou ZELF in beeld laten brengen van wat onbewust aanwezig is en wat jou ‘drijft’ in het leven én…
  • het op gang brengen van een beweging in dit beeld.

Voor deze beeldvorming en beeldbeweging, gebruik ik verschillende instrumenten:

Je geboorte in beeld

In mijn praktijk werk ik met Je Geboorte in Kaart. Dit is een prachtig instrument waarmee je inzicht krijgt in jouw geboortepatronen en de invloed daarvan op je dagelijks leven. Je gaat begrijpen waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Belemmerende overtuigingen en blokkades worden glashelder. Hiermee wordt het startpunt van jouw verandering geboren! Je leert hoe je vanuit jouw behoeften daadwerkelijk veranderingen in je leven aan kan brengen.

Je geboorte in kaart kan je ook gebruiken om zicht te krijgen op de geboortepatronen van je kind of tiener. Dit instrument maakt inzichtelijk waar de kern van het probleem ligt dat je kind of tiener ervaart in zijn of haar leven. Deze inzichten geven de mogelijkheid om doelgericht een coachingstraject in te zetten.

"Ik gun iedere moeder de ervaring van Geboorte in kaart. Je leert zoveel over jezelf, en over je kind – dat kun je je haast niet voorstellen. Tineke is de aangewezen persoon om dit voor moeders te doen. Ze is wijs, lief en totaal zonder oordeel. Ze laat je voelen dat je er mag zijn en dat je verhaal vol verborgen schatten zit." - Evelyn -

Je innerlijke landschap in beeld

‘Sta op en Schitter’ is het model dat ik zelf heb ontwikkeld als basis voor Hartcreaties. Het brengt je onbewuste in beeld – het is als het ware een landkaart van je binnenste. Je innerlijk landschap kan je onderverdelen in 7 verschillende terreinen. Hoe jij beweegt in deze verschillende stukjes van je innerlijk, bepaalt voor een groot deel hoe jij jezelf, je omgeving en je leven ervaart.

Het uitgangspunt van dit model is dat ieder mensenkind NU alles in zich heeft om te schitteren in het leven. De kracht van dit model is dat je in contact komt met je kern. Je leert vanuit je hart, in liefde, te kijken naar je innerlijke landschap én welke stappen jij mag gaan zetten in dit landschap. Zo werken we binnen Hartcreaties vanuit heelheid aan heelheid!

Deze kunstzinnige coaching gun ik iedereen om te worden wie je echt bent! Tineke luistert zonder oordeel. En helpt je te kijken naar een andere manier van denken, milder en zonder angst. - Fem -

Je innerlijke familie in beeld

Het model van je innerlijke familie heeft al veel mensen geholpen om meer grip te krijgen op hun leven. Tijdens de coaching gebruik ik dit model graag als een luchtige manier om naar je eigen kwaliteiten en drijfveren te kijken. Het in beeld brengen van je innerlijke familie brengt je veel inzicht en geeft je richting om bewuste keuzes te maken, eigenschappen van jezelf en anderen te accepteren en om veranderingen aan te brengen in situaties die daarom vragen.

Tineke heeft een uitgebreid assortiment aan tools om in te zetten voor haar coaching waardoor ze tal van mogelijkheden heeft voor de cliënt! - Johan-

Je vraag of thema in beeld

Kunstzinnig dynamisch coachen is hét instrument waarmee we als het ware onder de blokkades kunnen duiken en op een lichtvoetige manier aan de slag gaan met een vraag of thema die je hebt rondom een bepaald stukje van je innerlijke landschap. Alle cirkeltjes van je innerlijke landschap zijn terug te voeren op de kern! En dat is precies de beweging die je gaat maken.

Door tijdens de coaching in beweging te komen (door middel van schilderen, tekenen, boetseren, lichaamswerk etc.) gaan deze cirkeltjes ook innerlijk in beweging komen… Beweging brengt verandering en verandering brengt transformatie! Wat je in de coachingsessies ervaart, heeft effect in je dagelijks leven en kun je op jouw manier handen en voeten geven. Dit is het werkende principe dat ‘kleine creativiteit, grote creativiteit stimuleert’. Dus wat je creëert middels een werkstuk werkt door in wat je creëert in je dagelijks leven.

Volg Hartcreaties: