Volg je hart, want dat klopt!

“Om bij je hart te komen, moet je worden als een kind” – Paulo Coelho –

Het menselijke hart is een wonder. In ons woont een geweldig orgaan dat aan het begin van het leven staat, maar nog steeds is de wetenschap er niet in geslaagd om te verklaren waarom het hart begint te kloppen. Onze eerste hartslag begint spontaan… Het kloppen van je hart is de energie van het leven zelf! En als je hart klopt, hoe zou je er dan aan voorbij kunnen gaan? Heb je er weleens bij stil gestaan dat je hart klopt? Letterlijk? En als je stilstaat bij je kloppende hart, wat hoor je dan…?

Het is mijn kloppende hart geweest dat me terug heeft gebracht van een leven vol pijn en chronisch-moe-zijn, naar een leven vol gezondheid en schittering!

Het afgelopen jaar ben ik mijn hart gevolgd naar Breda. Ik had mijn opleiding tot kunstzinnig dynamisch coach ook af kunnen ronden in Assen, temidden van mijn dierbare groepsgenoten met wie ik twee jaar lang lief en leed gedeeld had. Maar ik had een innerlijke drive…. en die vertelde me dat ik naar Breda moest gaan om me te specialiseren in het coachen van kinderen, jongeren en hun ouders.

Dus liet ik wat veilig was achter me en volgde ik mijn hart….. Mijn hart bracht me bij het kind in mezelf! In Breda heb ik het kind in mezelf weer gevonden, ont-dekt zeg maar. Dit kind was verstopt onder een laag ‘ijs’ ten gevolge van een verdrietige gebeurtenis in mijn jeugd. Mijn gestolde tranen zijn na 30 jaar eindelijk gaan smelten!

En met dit prachtige innerlijke kind vond ik de sleutels naar een leven vol verwondering en magie. Een leven in diepe connectie met mijn hart. Het oorspronkelijke kind in ieder mens leeft in vertrouwen, overgave en het geloof dat alles mogelijk is! Dit is de essentie van ieder mensenkind op aarde. Volgens mij is dit wat Jezus bedoelde toen hij zei “Als je niet wordt als een kind, zal je het koninkrijk van God niet binnengaan.”

Afgelopen weekend lag ik heerlijk in de zon en las ik “The power of the heart” van Baptist de Pape. En wat ik las, raakte me enorm: ‘Er leiden vele wegen naar het hart. Kinderen zijn vaak goed in het volgen van hun hart. Ze laten zich leiden door hun enthousiasme en intuïtie, totdat ze leren om die impulsen te beheersen.

Om contact te maken met je hart kan het je helpen om weer op zoek te gaan naar het kind in jezelf. Wat gaf je vroeger levenslust, wat maakte je blij toen je jong was? Probeer dat weer eens te voelen – een kleur, een plek, een stuk speelgoed, een gerecht, een spel. Daarin ligt de verbinding met je hart.” Ik wens jou een diepe connectie met jouw hart. Want dat klopt! Én weet…… jouw innerlijke kind heeft de sleutel!