DE HARTE-FEITEN

"Het hart is zonder enige twijfel een onuitputtelijke bron van liefde, inzicht en intelligentie, die het verstand ver te boven gaat." - Baptist de Pape-

‘Je hart volgen’ is niet zomaar een hype, een zweverig iets of alleen iets voor gevoelige mensen. Ik geloof dat het van levensbelang is voor alle mensenkinderen.

Omdat het volgen van je hart voor je hoofd een spannend avontuur kan zijn, ben ik op zoek gegaan naar (wetenschappelijke) bewijzen. Ik wil vanuit mijn verstand kunnen onderbouwen dat het wáár is wat ik in mijn eigen leven ervaren heb. Daarom neem ik je graag mee op een stukje van mij zoektocht…

De film ‘The power of the Heart’ is een prachtige weergave van de kracht die vanuit het menselijke hart uitgaat. De moderne wetenschap heeft deze kracht aangetoond en die gaat veel verder dan de biologische functie van het hart alleen. De onderzoekers hebben ontdekt dat het hart eerder reageert op innerlijke en uiterlijke signalen dan het brein. Het hart stuurt signalen naar de hersenen, waar de hersenen vervolgens op reageren. Het hart heeft een eigen intelligentie. Intuïtief voelen en weten is dus ‘echt’.

De kracht van het hart is dezelfde intelligente kracht die ten grondslag ligt aan het universum. Via je hart vind je dus je weg in het leven en ben je verbonden met een ‘hogere’ vorm van kennis. Je hart brengt je ook bij inspiratie en inzichten. In je hart woont de Liefde en vanuit deze Liefde ben je verbonden met andere mensen, de wereld om je heen, met het universum, met God.

Bovenstaande is een mooie samenvatting van wat ik in verschillende boeken tegen ben gekomen. Ik heb toestemming van de betreffende uitgevers om citaten met je te delen uit Werken met energetische geneeskunde en Ingelogd op de kosmos.

Volg Hartcreaties: